va - samenwerking - samenwerken - virtual assistant - bedrijfsondersteuning -

Ik heb al vaker met een virtual assistant samengewerkt maar de samenwerking was niet echt een succes.

Herken je dit?

En ik vind dat dus echt jammer om te horen. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat er geen klik blijkt te zijn en de samenwerking daardoor niet echt een eerlijke kans van slagen heeft.

Daarom begin ik altijd met een vrijblijvend gesprek, wat de basis voor de beslissing vormt.

Maar wat ik ook vaak tegen kom is dat iemand vol overtuiging is over het samenwerken met een VA en het uit handen geven van bepaalde taken. Maar dat die overtuiging al snel om slaat naar onduidelijkheid. Niet weten wat ze precies willen, niet vasthouden aan het plan. En als iets niet werkt in een goede samenwerking is het dat wel, voor mij dan iniedergeval.

Een VA maakt haar plan op dat wat jij aangeeft en richt haar werkzaamheden voor jou daar naar in.

Het is mij dus al vaker gebeurd, dat ik op maandag een afstemmingsoverleg had, hier acties uit kwamen, ik hier de week die voor ons lag mee bezig ging en vervolgens in de loop van die week te horen kreeg dat de persoon het anders wou, het niet zo zag zitten en eigenlijk sneller geld wou verdienen. Daar kwam het op neer iniedergeval.

Ik had dus mijn tijd al zitten in de acties die afgesproken waren en dan veranderd het.

Dat kan natuurlijk altijd

Maar wanneer dit vaker gebeurd, is er dus geen duidelijkheid in je business en zul je dat ook op die manier naar buiten uitstralen.

Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Mijn tip: Begin pas met het uitbesteden van taken als je exact weet wat je wilt. Ik vraag hiermee niet van je dat je je doel van dag tot dag glashelder hebt, dat heb ik zelf ook niet Maar ik vraag wel van je, dat je heel goed weet waar je voor staat met je bedrijf en van daaruit acties onderneemt. Dan heb je namelijk glashelder wat je wilt uitbesteden en kan daar geen kink in de kabel komen.

Maak een succes van de samenwerking met een VA

En als je die basis glashelder hebt, dan is er echt een basis voor een toffe samenwerking

En om die helemaal te laten slagen is het belangrijk om een aantal punten in ogenschouw te nemen:

Een VA weet heel veel van haar vakgebied en is zelf ook ondernemer. Als je daar vanuit gaat, kun je voor jezelf het vertrouwen opbouwen dat uitbesteden echt kan. Dat de VA waar jij voor hebt gekozen heel zorgvuldig omgaat met jouw bedrijf! De waarde ziet en de verantwoordelijkheid neemt. Zij/hij heeft ten slotte ook haar eigen bedrijf.

Wees open en transparant en verwacht dat ook terug. Gaat er iets niet naar wens, maak het bespreekbaar, maar verwacht ook dat de VA dit anders om ook bespreekbaar maakt.

Wat zou jij het liefst uitbesteden aan een VA maar wat houdt jou tegen? Of wellicht heb je al een ervaring met het samenwerking met een VA en liep dat niet zoals je graag wou? Deel het hieronder, we inspireren elkaar!

Geef een reactie

On Key

Related Posts